Jeśli klikniesz link i dokonasz zakupu, możemy otrzymać małą prowizję. Zobacz politykę redakcyjną.

Netflix - jak wyłączyć autoodtwarzanie i uruchamianie podglądów

Zwiastunów i odcinków.

Dzięki domyślnym ustawieniom, Netflix automatycznie odtwarza zwiastuny przeglądanych seriali i filmów. W tym poradniku przedstawiamy sposób wyłączenia opcji autoodtwarzania.

Platforma umożliwia wyłączenie podglądu (krótkiego zwiastuna) w głównym menu i automatyczne uruchamianie kolejnego odcinka oglądanego serialu.


Automatyczne uruchamianie podglądu filmu lub serialu

Zaloguj się na konto Netflix za pomocą przeglądarki internetowej. Na ekranie wyboru profilu kliknij przycisk „Zarządzaj profilami”, a następnie wybierz użytkownika, u którego chcesz dokonać zmiany.

Następnie w sekcji „Ustawienia automatycznego odtwarzania” odznacz pole „Automatycznie odtwarzaj kolejny odcinek na wszystkich urządzeniach” (1) i kliknij „Zapisz” (2).


Automatyczne uruchamianie odcinka

Zaloguj się na konto Netflix w przeglądarce internetowej. Na ekranie wyboru profilu wciśnij „Zarządzaj profilami” i wybierz użytkownika, u którego chcesz dokonać zmiany.

Później w sekcji „Ustawienia automatycznego odtwarzania” odznacz pole „Automatycznie odtwarzaj kolejny odcinek na wszystkich urządzeniach” (3) i wciśnij „Zapisz” (4).

Uwaga - Netflix zwraca uwagę, że nowe ustawienia mogą zadziałać z opóźnieniem.

Tagi

O autorze

Awatar Piotr Bicki

Piotr Bicki

News Editor

Piotrek zajmuje się głównie tekstami informacyjnymi. Miłośnik kilku popularnych serii gier oraz wielbiciel superbohaterów i fantastyki.

Komentarze

More Poradniki

Najnowsze artykuły