Jeśli klikniesz link i dokonasz zakupu, możemy otrzymać małą prowizję. Zobacz politykę redakcyjną.

Procesory Intel i AMD w teście smażenia naleśników

Nie róbcie tego w domu.

Przedstawiciele serwisu Tom's Hardware postanowili przeprowadzić nietypowy test procesorów. Sprawdzili, na którym szybciej i lepiej można usmażyć naleśniki.

Obydwa CPU zostały oczywiście podkręcone dla większych temperatur. Zwyciężył Intel Core i9-9980XE, który poradził sobie z zadaniem (choć nie idealnie) w 18 minut.

Naleśnik z Intela wypadł nieco lepiej

AMD's Threadripper 2990WX wypadł już gorzej. Organizatorom oryginalnego testu trudno było utrzymać odpowiednią temperaturę, co może tak naprawdę dobrze świadczyć o samym CPU.

Procesor AMD nie wytrzymał zresztą do końca - w pewnym momencie odmówił posłuszeństwa, a komputer się wyłączył.

CPU od AMD nie dało się dobrze rozgrzać... to w pewnym sensie też zwycięstwo

Testerzy podkreślają rzecz jasna, żeby nie próbować podobnych wyczynów w domu. Takie zabawy mogą bez problemu doprowadzić do ruiny nie tylko procesor, ale i płytę główną i inne komponenty naszego PC.

Filmik z pełnym zapisem niecodziennej lekcji gotowania znajdziecie na stronie serwisu.

Źródło: Tom's Hardware

Następnie: Battle royale i inne tryby odnalezione w plikach bety Call of Duty: Modern Warfare

Tagi
O autorze
Komentarze